duminică, 30 martie 2014

3 obiceiuri matinale care iti pot schimba viata


Cu o singura conditie. Repetitie, repetitie, repetitie. Trebuie sa faci din ele rutina.


1. Nu lancezi in pat ! 
Daca ceasul suna trezirea, trebuie sa fii constient ca trebuie sa te trezesti, nu sa-l amani cu 5 minute, si inca 5, si apoi inca 5, pana te trezesti ca mai ai 5 sau 10 minute pana la momentul cand trebuie sa fi ajuns la munca sau scoala.  Si nimanui nu-i plac oamenii care intarzie.
Si asta nu e tot. Tot din lipsa de timp, pentru ca l-ai dormit fara prea mare folos, te vei imbraca in graba, cu mari sanse de a te alege cu un look dezordonat si nu vei mai avea timp de un alt lucru foarte important, micul dejun.

2. Micul dejun
Pentru multi dintre noi, e destul de greu sa luam micul dejun, pentru ca incepem munca prea devreme, si invam motivul lipsei de timp. Si de multe ori ajungem sa-l inlocuim cu o cafea si cateva tigari, la locul de munca.
Micul dejun este cea mai importanta masa pentru organismul nostru, pentru ca din ceea ce mancam dimineata vin cele mai multe substante nutritive de care avem nevoie sa functionam in parametri optimi pe parcursul zilei. Daca il sarim, corpul nostru va utiliza propriile rezerve, dar daca il vom mentine pe termen lung intr-o astfel de stare de alerta, vom ajunge la un dezechilibru care ne va afecta sub diverse forme, si vom ajunge sa ne simtim rau fara sa stim de ce sau unde gresim.
Multi dintre noi spunem ca nu putem sa mancam dimineata. Ideea e ca nu trebuie sa mancam cantitati industriale sau mancaruri complexe si grele. Portiile trebuie sa fie mici si trebuie sa contina alimente cat mai proaspete. Ideal verzi, asadar ar fi foarte bine sa nu lipseasca din farfuria ta un fruct sau o leguma. Ceva colorat si aromat, care sa te faca sa zambesti in fiecare dimineata :).

3. Miscarea
10 minute de miscare in fiecare dimineata sunt suficiente pentru a pleca de acasa cu o energie pozitiva in fiecare dimineata. Poti face miscare in mai multe feluri, dar cea mai buna metoda este gimnastica, pentru ca propune exercitii simple si oricine le poate face destul de usor, depunand un efort cel mult mediu. Sfatul multor specialisti in domeniu este sati construiesti 3 seturi de exercitii care sa te impinga la un efort moderat, nici prea usor dar nici prea greu, care sa-ti lucreze intregul corpul. In aceste sens iti trebuie un set pentru gat, brate si piept, altul pentru abdomen si spate, si inca unul pentru picioare.

Nu uita si aminteste-ti constant : trebuie sa ai grija mai intai de tine, pentru ca mai apoi sa poti avea grija de ceilalti. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bine ai venit la sectiunea de comentarii . De-abia astept sa citesc mesajul tau !