miercuri, 12 martie 2014

4 lucruri interesante despre bambus pe care e posibil sa nu le cunosti


Scriu aceste randuri cu placere, pentru ca imi place bambusul. 
Bambusul este o planta exotica, de origine asiatica. Se mai numeste si "arborele de fier", pentru ca este o planta foarte rezistenta, desi tulpinile sunt goale pe dinauntru.

Iata cele patru idei promise :

#1 Pe langa scurta introducere pe care tocmai ai parcurs-o, primul lucru cu adevarat interesant despre bambus este ca dintre toate plantele cunoscute pe pamant, bambusii sunt plantele arborescente care cresc cel mai repede. Bambusul poate creste pana la un metru pe zi.

#2 Desi unii bambusi pot inflori in fiecare an, majoritatea infloresc foarte rar. Unele specii infloresc la intervale de 60 sau chiar 120 de ani. Asadar, plantezi un bambus si cel mai sigur il va vedea inflorit  copilul tau, ajuns la maturitate.


#3 Odata inflorit, bambusul intra in declin si in cele din urma, moare. Pe cand celelalte plante infloresc ca sa dea viata, sa nasca fructe, bambusul infloreste pentru a muri.

#4 Ultimul lucru pe care vreau sa-l mentionez este lagat de bambus si oamenii din India. Indienii au bambusul aproape de ei toata viata. Ombilicul li se taie cu unelte din bambus, sunt pusi in leagane de bambus, cand sunt mari lucreaza cu unelte din bambus si pe schele din bambus, la batranete au toiage din bambus iar cand mor sunt pusi in sicrie de bambus.


Sursa informatiilor : www.wikipedia.ro Sper ca ti-a placut :) mie da, si de aceea am  ales sa construiesc acest articol, cu lucrurile care mi-au placut cel mai mult cand am citit despre bambus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bine ai venit la sectiunea de comentarii . De-abia astept sa citesc mesajul tau !