vineri, 21 martie 2014

6 lucruri pe care merita sa le faci mai des1. Lasa tehnologia deoparte si petrece mai mult timp cu oameni
Retelele sociale, pe care in ultima vreme le preferam din ce in ce mai mult, promoveaza o socializare falsa, pe care cu cat o folosesti mai mult in locul comunicarii directe, cu atat te vei instraina de interlocutorii tai.

2. Fii mai empatic si spune mai mult da 

Daca nu mergi la petrecere, nu vei mai fi invitat data viitoare. Raspandeste bunatate si bunatatea se va rasfrange asupra ta, prin stare de bine si poate chiar aprecieri.

3. Suna-ti familia doar pentru un salut 
Desi de multe ori tindem sa credem ca e o chestie prea banala pentru a mai fi facuta, un simplu salut poate provoca bucurie in familia ta. Vocea ta este printre cele mai frumoase lucruri pentru parintii tai, sunt sigur ! :)

4. Citeste carti fizice, printate pe hartie
Imi plac cartile. Sa le ating, sa le simt, sa le miros... Imi plac si as vrea ca ele sa nu dispara niciodata. Sau, daca vrei versiunea mea egoista, sa nu dispara inainte sa dispar eu. 
Internetul ofera multe, stim cu totii; tone de informatie, n tone de infomatie gasesti online. Iti ofera multa informatie buna, insa si mai multa proasta. Buba e la noi, desigur; nu toti stim sau nu avem rabdarea sa triem.
In plus, cartea are marele avantaj, din punctul meu de vedere, ca te tine mai mult focusat pe studiul tau si-ti ofera o mai buna interactiune cu informatia, chiar si prin palpabilitatea ei.
In schimb, internetul si chiar un calculator offline, iti distrag atentia fie prin reclamele de pe site-urile de unde incerci sa culegi cate ceva, fie prin faptul ca folosind un device multi-functional, e foarte greu sa rezisti tentatiei de a face mai multe lucruri deodata. Asta te face mai putin receptiv si va culmina intr-o pierdere destul de rapida de interes. 
Simte cartea, asculta-i vocea  pe care o trezesti atunci cand pipai paginile cu mainile si ochii, si vei descoperi o experienta mult mai placuta decat cea  a ecranului de PC, tableta, telefon, etc.

5. Dormi mai mult
Pentru ca atunci cand suntem bine odihniti, vom face mai mult si mai bine.

6. Rataceste mai mult, cu intentie
Ratacitul intentionat te va ajuta sa descoperi cat mai mult din lumea din jurul tau. Asta se poate intampla foarte simplu, doar mergand incet si cu atentie, fara un motiv prestabilit. S-ar putea sa descoperi ca ai ratat foarte multe, cu toate ca treceai pe langa ele in fiecare zi. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bine ai venit la sectiunea de comentarii . De-abia astept sa citesc mesajul tau !