vineri, 14 martie 2014

Ca sa fii mai fericit, mai intai trebuie sa-i intelegi sensul

Fericirea inseamna impartasire. Impartasire a lucrurilor frumoase cu oamenii care merita. Prietenii tai. Cei adevarati.

Fericirea este subiectiva. Fericirea mea poate fi aceeasi cu a ta, dar la fel de bine poate fi foarte diferita. Pentru ca suntem oameni, iar oamenii se aseamana din anumite puncte de vedere si se diferentiaza din altele.

Cand te gasesti intr-un cot de umbra, aminteste-ti ca fericirea nu este un status de lunga durata, permanent. Este aproape imposibil sa fii fericit aproape suta la suta din timp. Fericirea veritabila implica recunoasterea faptului ca este firesc sa traim intreaga gama de emotii, inclusiv pe cele cum ar fi depresia, furia, tristetea, anxietatea sau stresul. Pentru ca suntem oameni. Si chiar si cei mai fericiti oameni de pe pamant au moment de suparare si tristete. Este perfect normal sa fie asa.

Din pacate, uneori suntem prea nefericiti, si nu prea stim sa iesim din starea asta. O multime de oameni nefericiti continua sa faca ceea ce fac, chiar daca stiu ca aceasta este cauza nefericirii lor.

Daca te simti nefericit si vrei sa schimbi treaba asta, ca sa-ti iasa, fii rabdator, si alege sa produci schimbarea cu pasi de bebelus. Schimbari mici, ca se le poti asimila, si ca efectul lor sa nu te compleseasca intr-atat incat sa fii tentat sa renunti. E calea cea mai buna, pentru ca nu poti sa-ti schimbi viata intr-o singura. Nu e imposibil, dar aproape imposibil, este.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bine ai venit la sectiunea de comentarii . De-abia astept sa citesc mesajul tau !