sâmbătă, 26 aprilie 2014

Cateva ponturi pentru o viata mai buna


Daca vrei cu adevarat, nu e foarte greu sa-ti infrumusetezi viata. 
Schimbarile se pot produce atat din adoptarea unor noi obiceiuri, cat si din revizuirea atitudinii cu care privim lucrurile din viata de zi cu zi. 
Iata cateva ponturi cu ajutorul carora poti aduce un plus de sens in viata ta : 


a) Pune accent pe idealurile tale. 
Toti avem idealuri, visuri care la o prima vedere pot parea de neatins. Dar nimic nu este imposibil daca vrei cu adevarat. In loc sa gasesti mii si mii de motive pentru care n-o sa mearga, investeste cu credinta timp si resurse materiale in dorintele tale, si vei reusi :) 

b) Esti ceea ce mananci. 
Mananca alimente cat mai putin procesate, organice si cultivate local. 

c) Incepe ziua cu optimism.
Trezeste-te in fiecare zi neradator si entuziasmat de lucrurile pe care urmeaza sa le faci. 

d) Transforma-ti caminul in cel mai bun loc de viata si relaxare. 
Scapa de haos si dezordine si pune ordine in locul in care vii la sfarsitul fiecarei zile sa te relaxezi, sa mananci bine, sa dormi si sa te refaci pentru o noua zi. Iti va imbunatati starea de spirit si vei reusi sa fii mai prezent si mai implicat in fiecare clipa a vietii tale. 

e) Traieste in prezent
Trecutul te poate ajuta, dar trebuie sa ramana trecut. El nu te mai poate afecta, pentru ca este mort. Traieste axat pe prezent si indreapta-te astfel spre un viitor frumos. 

f) Stabileste ce iubesti si ce nu
Stabileste o imagine clare cu lucrurile care iti plac si incearca sa le aduci cat se poate de des in viata ta. Din ce in ce mai mult, pana cand ele vor insemna viata ta. 

g) Inceteaza sa judeci
In loc sa priveste oamenii si actiunile lor cu o judecata la care s-ar putea sa nu ai dreptul, fii mai tolerant si priveste totul prin prisma a ceea ce poti face sau nu in legatura cu situatia respectiva. Iti place, imbratiseaza. Nu-ti place si poti schimba, schimba. Nu-ti place si nu poti schimba, tolereaza... pentru ca nimic nu e perfect. 

h) Schimba felul in care privesti banii
Banii nu sunt totul in viata. Nu trebuie sa suferi sau sa te simti inferior din cauza ca nu esti bogat, sau ai prea putin bani, sau din cauza ca altii au mai mult decat tine. 
Atata timp cat iti poti acoperi nevoile esentiale, fii pe pace, poti evolua oricand. Rezultatele grozave vin din creativitate, nu din masura investitiilor materiale. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bine ai venit la sectiunea de comentarii . De-abia astept sa citesc mesajul tau !