sâmbătă, 3 mai 2014

Ce trebuie sa faci ca sa-ti imbunatatesti situatia financiara


De multe ori problemele financiare nu apar din cauza ca avem prea putini bani, ci din cauza ca nu stim sa-i gestionam foarte bine pe cei pe care-i avem. S-ar putea sa ne ajunga daca ii manageriem mai bine, chit ca sunt putini.

Nimic nu e nou sub soare, asa ca oricine poate invata cum sa se descurce mai bine cu banii pe care ii are. Iar vestea buna e ca nu iti trebuie nicio facultate pentru a reusi. Trebuie doar sa urmezi urmatoarele sfaturi :


1. Stabileste un buget
Pentru o mai buna situatie financiara, este foarte important sa stabiliesti un buget pe care ti-l poti asigura constant, si apoi sa cheltuiesti in mod constient. Asta inseamna sa faci un calcul cu lucrurile esentiale pe care trebuie sa le cumperi, apoi sa te intrebi serios cu privire la celelalte lucruri pe care cheltui o gramada de bani fara sa-ti dea seama.

2. Daca ai facut un plan, tine-te de el
Planuieste sa nu mai arunci banii pe lucruri inutile care se consuma si apoi nu te lasa cu satisfactii prea mari. De exemplu, in loc sa mananci sau sa bei tot felul de prostioare in fiecare zi, alege sa economisesti banii pentru iesiri la film, teatru, concerte, pentru carti sau vacante, pentru lucrurie care te vor cultiva cu adevarat. Astfel, vei avea atat placerea de moment, cat si pe cea de lunga durata, pentru ca astfel de lucruri te fac sa evoluezi, sa fii mai bun si reprezinta un castig pe viata.

3. Stabileste obiective de economisire
Pentru ca exista lucruri pe care ti le doresti, pe care trebuie sa le ai pentru ca iti plac, sau iti fac bine sau te ajuta si pe care nu le poti cumpara dintr-un singur salariu, trebuie sa inveti sa pui bani deoparte. Ca sa reusesti, trebuie sa te intorci la punctul 1 si sa construiesti foarte serios categoria de necesitati a bugetului tau.

4. Alege simplitatea
Daca vei alege sa functionezi in viata de zi cu zi ca un om normal si decent, cu siguranta vei putea sa te incadrezi in salariul pe care il castigi si sa-ti mai ramana ceva si de pus deoparte, pentru un vis sau doua, sau poate noua.

Iti urez mult mult succes !!! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bine ai venit la sectiunea de comentarii . De-abia astept sa citesc mesajul tau !