joi, 15 mai 2014

cum sa te vindeci de neincrederea de sine


Neincrederea de sine este foarte daunatoarea pentru noi oamenii, pentru ca are puterea tare pacatoasa de-a ne face mai mici decat suntem.
Un mic esec asociat lipsei de incredere in tine te poate face sa te simti total lipsit de valoare si sa renunti la abordarea unor noi oportunitati, gandindu-te ca nu merita osteneala, caci nu esti in stare si tot ce faci e sortit esecului.

E pacat sa te resemnezi atat de usor. E pacat sa fii atat de vulnerabil. E pacat sa traiesti tot timpul sub un cer atat de negru.

Asa ca alege libertatea si daca nu ai alte solutii, urmeaza-le cu sarguinta pe cele de mai jos si
vei vedea schimbari majore in viata ta, pentru ca soarele nu va conteni sa rasara de-ndata ce ii vei arata ca meriti lumina lui :

1. Accepta-te asa cum esti.
Fa-ti o analiza stricta si realista a ceea ce poti si ceea ce nu poti. Fii sincer cu tine si ramai cu picioarele pe pamant. De multe ori pierdem increderea in noi pentru ca ne inhamam la lucruri despre care e evident ca suntem depasiti. E foarte ok sa te provoci la evolutie, dar nu e deloc ok atunci cand confunzi evolutia cu moartea sigura.

2. Asuma-ti responsabilitatea. 
Nu te ascunde in nicio circumstanta de ceea ce esti si ceea ce gandesti. Fii real si autentic si toata lumea te va aprecia pentru asta.

3. Mergi cu pasi mici. 
Increderea in sine e ceva ce se construieste cu mare meticulozitate. E o carare pe care trebuie sa mergi cu pasi de purice, si sa nu te lasi demoralizat daca ii vezi pe altii depasindu-te, pentru ca aici fiecare are de castigat cursa sa, cu premiul sau.

4. Petrece mai mult timp pozitiv. 
Cel mai pozitiv timp pe care il poti consuma este cel alaturi de prieteni. prieteni adevarati, care sa te inteleaga si sa te sustina.


PS : sunt convins ca meriti acea lumina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bine ai venit la sectiunea de comentarii . De-abia astept sa citesc mesajul tau !