duminică, 15 iunie 2014

cariera la inceput de drum


In viata reala, ca sa reusesti sa atingi succesul, trebuie sa te imparti foarte bine intreb activitatea profesionala si cea sociala. O viata buna in afara biroului este ca o temelie pentru casa pe care vrei s-o construiesti.

Iata cateva sfaturi dupa care te poti ghida la inceput de drum :1. Continua sa inveti
Invatarea continua este una dintre cheile evolutiei profesionale si atingerii succesului pe toate planurile. Nu te opri din invatat si acumuleaza cat de mult poti, ori de cate ori ai ocazia. Informatia inseamna putere. Cu cat stii mai multe, cu atat mai puternic vei fi. Omul e sortit greselii, asa ca nu te teme sa gresesti. Greseste fara teama, dar invata din greselile tale. Invata si din greselile altora, daca e posibil.

2. Sparge granitele
Daca ti se ofera sansa de a munci in afara tarii, nu sta pe ganduri si accepta. Este foarte important sa iei contact cu mentalitati diferite, indiferent ca-ti sunt superioare sau inferioare.

3. Pretuieste orice fel de munca
Uneori, trebuie sa cari pianul, nu doar sa canti la el.  Gaseste creativitate si entuziasm chiar si in munca de jos ; este foarte bine sa te cobori din cand in cand la nivelul de jos, chiar si dupa ce te-ai ridicat. Vei ajunge sa apreciezi mai mult atat munca ta, cat si pe a altora.

4. Intreaba-te daca esti in locul potrivit
Daca simti ca nu esti potrivit pentru activitatea pe care o desfasori, cu cat renunti mai repede pentru a incerca altceva, cu atat mai bine. Vei castiga mai mult timp pentru a te reprofila intr-un domeniu in care iti poti fructifica mai bine calitatile.

5. Scrie-ti istoria personala
Impartaseste reusitele si cunostiintele cu ceilalti. Este foart important sa ajungi sa fii considerat capabil, si asta se poate obtine numai aratand ce ai facut si ce cunosti. Ai o idee si ti-e frica sa nu ti-o fure altcineva daca vorbesti despre ea inainte s-o concretizezi ? Poate ca se poate intampla si acest lucru neplacut, dar de asemenea ideea ta poate prinde viata cu ajutorul unor oameni care vor descoperi ca aveti ceva in comun si ca trebuie sa colaborati pentru implinire.

6. Specializeaza-te
Nisarea este mama progresului. Munca, antrenamentul si disecarea la maxim a unui domeniu, te pot incorona rege peste el.
Specializeaza-te pe ceva ce-ti place, ca sa poti mentine taria eforturilor tale.

7. Fa-ti relatii si mentine-le
Cultiva-ti agenda pe masura ce ea creste. Ajut-o sa creasca si atrage cat mai multe oportunitati.
Incearca sa mentii legatura cu oamenii cu care ai colaborat bine. Daca colaborarea a fost de succes pentru ambele parti, de la un simplu salut pentru amintirea unui parteneriat de succes se poate naste un altul asemenea sau poate chiar mai frumos.
Alege sa lucrezi cu oameni care se inteleg intre ei, se respecta, isi ofera incredere reciproca si au obiective comune.

8. Fii realist cu asteptarile tale
De multe ori, tindem sa cerem o rasplata mult mai mare in comparatie cu eforturile depuse. Dar viata nu e asa. Viata iti ofera daca muncesti, insa nu chiar atat pe cat te astepti. Daca pui o portocala intr-un pahar, paharul se va umple pe jumatate. Daca storci fructul, sucul sau va umple un sfert din pahar. Ideea e sa fii realist :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bine ai venit la sectiunea de comentarii . De-abia astept sa citesc mesajul tau !