duminică, 6 iulie 2014

Ce poti invata de la un sport riguros ?In general, orice sport este benefic in viata si vei invata multe lucruri bune practicandu-le. Iar daca vrei un pic mai multe de-atat, trebuie sa practici un sport complex si riguros. Vei primi mai mult in schimb, insa de asemenea va trebui sa dai mai mult de la tine. Sunt sporturi precum baletul, gimnastica, inotul, pe care daca vrei sa le practici la nivel de performanta, iti vor manca mare parte din timp, dar cu ajutorul lor vei primi multe lectii de viata, la care nu vei avea acces niciodata uitandu-te la televizor : 

1. Sa muncesti pana la epuizare nu este solutia cea mai buna.
Fara suferinta nu vei obtine rezultatele cele mai bune, insa trebuie mentinut un echilibru intre efort si relaxare. Cand te antrenezi, fa-o la maxim, insa nu te grabi s-o iei de la capat pana cand nu te simti complet refacut si capabil sa te autodepasesti. 

2. Un sport complex iti va aduce o cunoastere de sine mai buna. 
Intr-un  sport complex, vei fi nevoit sa lucrezi mult cu tine insuti, pentru ca numai printr-o cunoastere la maxim a resurselor tale, te poti schimbi si atinge astfel obiectivele pe care ti le propui. 

3. Esti ceea ce mananci.
Intr-un sport cu grad mare de complexitate, totul e controlat, iar hrana este unul din punctele din topul listei, pe langa regimul de antrenament si metodele de refacere fizico-psihica. 
Intr-un sport de elita, vei descoperi ca hrana nu mai e pur si simplu mancare, ci combustibil.  Iar combustibilul trebuie sa fie de cea mai buna calitate. Mancarurile pe care le alegi iti vor construi corpul, impreuna cu exercitiul fizic. Daca mananci prea multe prajituri, cu siguranta vei deveni pufos, pe cand daca mananci simplu, organic, verde si sanatos, vei crea din corpul tau o masinarie plina de forta si vitalitate. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bine ai venit la sectiunea de comentarii . De-abia astept sa citesc mesajul tau !