luni, 8 septembrie 2014

Carte pe hartie sau e-book si internet ?


Internetul ofera multe, stim cu totii. Tone de informatie, n tone de infomatie gasesti online. Iti ofera multa informatie buna, insa si mai multa proasta. Problema e in oameni, si ma refer la faptul ca nu toti stiu sa trieze, sa sorteze pana cand se aleg cu cea mai buna informatie.

In plus fata de internet, cartea e mai specifica, mai nisata si are marele avantaj ca reuseste sa focuseze mai repede si mai bine cititorul. Interactiune cu informatia devine astfel mai buna.
In schimb, internetul si chiar un calculator offline, distrag atentia mult mai usor, fie prin reclamele de pe site-urile de unde incercam sa gasim ceea ce cautam, fie prin faptul ca fiind un device multi-functional, ii tenteaza pe multi din utilizatori sa faca mai multe lucruri deodata, ceea ce se va rasfrange in scaderea receptivitatii si va culmina intr-o pierdere destul de rapida de interes.

Tehnologia e buna si ea, nu mai putem trai fara ea in ziua de azi. Dar o pauza din cand in cand poate fi binevenita. Simte cartea, asculta-i vocea  pe care o trezesti atunci cand pipai paginile cu mainile si ochii, si vei descoperi o experienta mult mai placuta decat cea  a ecranului de PC, tableta, telefon, etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bine ai venit la sectiunea de comentarii . De-abia astept sa citesc mesajul tau !