duminică, 14 septembrie 2014

Devil


Devil este un thriller aparut in septembrie 2010, o productie de 10 milioane de dolari ce s-a filmat intr-un interval de timp destul de scurt, 26 octombrie 2009 - decembrie 2009. 

Filmul relateaza intruchiparea unei legende religioase, legenda care ne este povestita de unul din paznicii cladirii in care se desfasoara actiunea. Legenda spune ca uneori diavolul coboara pe pamant pentru a-i pedepsi pe cei pacatosi.

Intr-o cladire de birouri, un lift se blocheaza intre etaje din cauza unei pene de curent. In acest lift raman captivi doua femei si trei barbati. De aici incolo incep sa se intample lucrui ciudate si... sangeroase ; pentru ca unul dintre cei cinci nu e ceea ce pare.

Observand prin camerele de supraveghere din lift ce se intampla, paznicii cheama FBI-ul. Mai departe intra in scena Bowden, un detectiv profund afectat de faptul ca-si pierduse sotia si copilul. Ei fusesera omorati  intr-un accident rutier, iar vinovatul fugise lasand in urma un bilet cu mesajul ca-i pare rau. Ulterior veti afla ca intre detectivul venit sa elucideze misterul si unul dintre cei aflati captivi in lift exista o stransa legatura.

Secventa de final impresioneaza cu o fraza absolut superba rostita de povestitor: Don't worry, she said. If the devil is real, then God must be too"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bine ai venit la sectiunea de comentarii . De-abia astept sa citesc mesajul tau !