miercuri, 3 septembrie 2014

Recomandare de carte : Tata Bogat, Tata Sarac


Robert Kiyosaki este un om inteligent care a reusit sa se imbogateasca si printre altele, a devenit si autor de bestseller. Marele sau merit este ca nu s-a oprit la propria imbogatire, ci a mers mai departe, incercand sa-i ajute si pe altii sa reuseasca pe plan financiar, bazandu-se pe ideile sale despre cum ar trebui priviti si gestionati banii.

„Tata Bogata, Tata Sarac” este o carte plina de invataturi frumoase. Merita citita si nu doar atat. Merita tinuta in biblioteca alaturi de alte carti bune, la care te poti intoarce din cand in cand, cu aceeasi placere.

Desi exista o prapastie prea mare si nedreapta intre cei care au si cei care nu au, Robert iti va arata in cartea sa ca banii nu se fac cu alti bani, ci cu imaginatie, gandire, flexibilitate si concentrare.

„Fiecare tranzactie poate avea un impact asupra circuitului financiar lunar.” De aceea, autorul ne sfatuieste sa cheltuim intelept si sa ne axam pe cumpararea de lucruri care pot produce bani, nu doar datorii si alte cheltuieli.  Iar pe masura ce reusim sa urnim din loc circuitul financiar, trebuie sa ramanem cu picioarele pe pamant si sa pastram pentru o vreme acelasi stil de viata. „In viata nu conteaza cati bani faci, ci cati pastrezi !”. Daca imediat ce iti sporesti veniturile iti cresc si pretentiile din viata de zi cu zi, cu siguranta nu vei reusi sa-ti sporesti profiturile.

Pe langa alte idei frumoase, Kiyosaki vorbeste in carte sa despre importanta afacerii personale. „Vezi-ti singur de afacerea ta. Problemele financiare sunt adesea rezultatul direct al faptului ca oamenii muncesc o viata intreaga pentru altcineva. La sfarsit, cei mai multi nu se vor alege cu nimic de pe urma muncii lor.” Pastrati-va slujba, munciti serios, dar ocupati-va si de afacerea dumneavoastra. Numai asa veti putea sa renuntati devreme la slujba si sa va ocupati cu lucrurile care va plac cu adevarat.  

Sfaturile de mai sus impreuna cu celelalte pe care Robert Kiyosaki vi le prezinta si explica in cartea sa sunt foarte utile daca esti unul din oamenii care vor sa treaca de la statutul de angajat la cel de patron, sau mai bine zis sa iasa din saracie si sa atinga prosperitatea financiara.


Cartea se gaseste cu un pret foarte bun,  la Emag.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bine ai venit la sectiunea de comentarii . De-abia astept sa citesc mesajul tau !