marți, 11 noiembrie 2014

Micro-living, o tendinta care tinde spre globalizare


Citesc un titlu care ne intreaba daca am putea locui intr-un apartament de 8 metri patrati. Retin, imi da de gandit si incerc sa-mi imaginez acesti 8 metri patrati. 
E clar ca in 8 metri patrati nu poti face un apartament. Nici macar o garsoniera. Dar o locuinta, poata ca da. 

Cred ca as reusi sa fiu destul de fericit chiar si in 8 metri patrati, daca ar fi ai mei si daca as avea libertate totala asupra acestui spatiu. Mi-ar fi greu sa fac una sau alta, dar mi-ar fi mai usor sa am speranta si sa visez la un viitor mai frumos. E mare lucru sa poti avea ceva al tau si numai al tau, asupra caruia sa poti decide 100 %. 

Micro-livingul nu mi se pare ceva neaparat rau. Din anumite puncte de vedere, mi se pare cantitativul care te impinge la calitativ. 
Mi se pare o experienta prin care daca treci si absolvi testul pe care il presupune, poti evolua. 
 
8 metri patrati e un spatiu mic, dar nu chiar asa de mic.
Cred ca e cam cat o camera de camin. Am stat 3 ani de zile intr-o astfel de camera, si nu mi-a fost chiar asa de rau. Aveam aproape tot ce imi trebuie. O camera de dormit cu birou si dulap de haine, o baie proprie, cuier si frigider. Singurul spatiu lipsa a fost cel de gatit, care exista separat, la comun.

Specialistii spun ca viitorul tinde spre micro-living, dar multi nu inteleg deloc notiunea. 
Micro-living inseamna de fapt sa utilizezi cat mai bine resursele limitate pe care le ai. Sa traiesti sanatos, calitativ, si nu cantitativ. Cele mai frumoase lucruri dintr-o viata sunt acasa, dar asta nu inseamna sa ai o casa mare pe care s-o umpli cu prostii. 

Cred ca s-ar putea specula cu succes aceasta tendinta a micro-livingului. 

Daca vreti sa va faceti o idee despre ce inseamna sa locuiesti intr-un spatiu mic, urmariti clipul de mai jos.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bine ai venit la sectiunea de comentarii . De-abia astept sa citesc mesajul tau !