marți, 11 noiembrie 2014

Micro-living, o tendinta care tinde spre globalizare


Citesc un titlu care ne intreaba daca am putea locui intr-un apartament de 8 metri patrati. Retin, imi da de gandit si incerc sa-mi imaginez acesti 8 metri patrati. 
E clar ca in 8 metri patrati nu poti face un apartament. Nici macar o garsoniera. Dar o locuinta, poata ca da. 

Cred ca as reusi sa fiu destul de fericit chiar si in 8 metri patrati, daca ar fi ai mei si daca as avea libertate totala asupra acestui spatiu. Mi-ar fi greu sa fac una sau alta, dar mi-ar fi mai usor sa am speranta si sa visez la un viitor mai frumos. E mare lucru sa poti avea ceva al tau si numai al tau, asupra caruia sa poti decide 100 %. 

Micro-livingul nu mi se pare ceva neaparat rau. Din anumite puncte de vedere, mi se pare cantitativul care te impinge la calitativ. 
Mi se pare o experienta prin care daca treci si absolvi testul pe care il presupune, poti evolua. 

8 metri patrati e un spatiu mic, dar nu chiar asa de mic.
Cred ca e cam cat o camera de camin. Am stat 3 ani de zile intr-o astfel de camera, si nu mi-a fost chiar asa de rau. Aveam aproape tot ce imi trebuie. O camera de dormit cu birou si dulap de haine, o baie proprie, cuier si frigider. Singurul spatiu lipsa a fost cel de gatit, care exista separat, la comun. Dar a fost ok, chit c-am impartit-o cu un coleg. Cred ca si mai fericit as imparti acum un astfel de spatiu cu prietena mea. Ar fi putin, dar ar fi al nostru. Si-ar fi o fundatie buna pentru evolutie, atat fizica, cat si spirituala. 

Specialistii spun ca viitorul tinde spre micro-living, dar multi nu inteleg deloc notiunea. 
Micro-living inseamna de fapt sa utilizezi cat mai bine resursele limitate pe care le ai. Sa traiesti sanatos, calitativ, si nu cantitativ. Cele mai frumoase lucruri dintr-o viata sunt acasa, dar asta nu inseamna sa ai o casa mare pe care s-o umpli cu prostii. 

Cred ca s-ar putea specula cu succes aceasta tendinta a micro-livingului. 
Daca ai bani sa faci un bloc de micro-apartamente, nu cred ca ai iesi in pierdere in momentul in care ai vinde. Mi se pare mult mai ok sa poti da 10.000 de euro (ideal mai putin) pe 8 metri patrati doar ai tai, decat sa nu poti sa dai 20.000 pentru 20 de metri patrati, si sa locuiesti cu parintii sau in chirie, sau mai rau, cu sotia in casa parintilor tai sau ai ei. 

Daca vreti sa va faceti o idee despre ce inseamna sa locuiesti intr-un spatiu mic, urmariti clipul de mai jos.Cam atat am avut de spus despre micro-living. Cu bine ! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bine ai venit la sectiunea de comentarii . De-abia astept sa citesc mesajul tau !