duminică, 2 noiembrie 2014

Universitatea din Craiova si Consiliul judetean au realizat un proiect de practica pentru studenti, dar e prea putin.


Universitatea din Craiova si Consiliul Judetean Dolj au pus bazele unui proiect de orientare, consiliere profesionala si pregatire la locul de munca pentru studentii din domeniul socio-uman din regiunea Sud-Vest Oltenia.

Salut aceasta initiativa. Desi ar trebui sa fie o chestie absolut normala, practica in timpul studiilor este la noi un adevarat privilegiu. Numarul de privilegiati se ridica la 750 dintre studenti. Destul de putin.
Sper ca alegerea acestor privilegiati sa fie corecta.

Unii tin cu tinerii si spera ca cei merituosi sa fie angajati dupa terminarea acestui stagiu de practica. Si eu vreau un viitor bun pentru tineri. Sunt si eu tinar, si tin cu ei. Dar eu cred ca cei merituosi vor fi oricum angajati, in sensul ca daca unii ii vor refuza, altii nu-i vor scapa din mana.

Buba noastra e ca merituosi cu adevarat sunt tot mai putini in ziua de azi.

Proiectul de mai sus e bun, insa eu cred ca e insuficient. Va intreb sau ii intreb pe cei de la conducere: si cu celelalte domenii ce facem ? Pai tinerii nostri vor munci doar in drept, stiinte administrative, istorie, relatii internationale si politica ?  Raspunsul este nu, in mod clar. Prin urmare ar trebui facute astfel de demersuri pentru toate domeniile de studii ale Universitatii.

Un exemplu usor de realizat si neexplorat sunt constructiile si domeniile adiacente lor.
Craiova e in momentul de fata un oras spart. Cred ca are cele mai multe santiere din toata Romania.

Desi oamenii nu-s prea intelegatori si constructorii nu-si fac toti treaba ca la carte, cred ca e un lucru bun faptul ca se incearca macar sa se construiasca.
Astfel, cu atat de multe santiere deschise in oras, Universitatea si Consiliul Judetean Dolj ar trebui sa realizeze programe de practica si pentru acest domeniu. Facultatea de Agronomie si cea de Mecanica sunt doar doua dintre facultatile care s-ar bucura mult de un asemenea demers.

Eu unul am simtit tare mult lipsa practicii in Facultate, unde nu ni s-a aratat nici macar diferenta propriu-zisa dintre un OB si un PC (2 tipuri de fier utilizate in constructii).


Apropo, stiti cum se numeste imaginea de la inceputul articolului ? "Don't cheat learn " - e un indiciu destul de bun daca vrei sa ajungi cu adevarat merituos.

Cam atat am avut de spus pe tema asta. Cu bine !
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bine ai venit la sectiunea de comentarii . De-abia astept sa citesc mesajul tau !