luni, 15 decembrie 2014

Amintiri despre camera albastra

Camera albastra este locul in care traiam pe vremea cand imi spuneam (cu mare naivitate) ca daca voi reusi sa evadez cu brio din inchisoarea studentiei (un cuvant exagerat, desigur, dar nici foarte fun n-a fost) si daca voi ajunge sa castig in jur de 15 milioane pe luna, salariat undeva, am sa fiu destul de fericit si impacat cu viata.

Acum castig un pic mai bine de-atat, dar de fericire tot departe sunt. Iar in prezent cred tot mai mult ca banii nu aduc fericirea. Ba chiar banii iti pot fura sansa la fericire, daca pentru suma de bani pe care trebuie s-o produci pentru a te intretine (mersul normal al vietii) esti nevoit sa-ti sacrifici oarecum libertatea si sa incetezi sa mai fi tu, fiind nevoit sa fii mai mult ceea ce vor altii.

Daca ma gandesc mai bine acum, pot sa spun ca viata de atunci a fost frumoasa si chiar mi se face dor de ea uneori. Din pacate, nu am stiut sa profit prea mult de acea perioada. Aveam timp, aveam libertate. Dar nu prea stiam sa traiesc. Nici acum nu prea stiu, dar acum am o scuza : sunt ocupat sa muncesc. Chiar si bani am avut in perioada aceea, dar nici cu ei nu am facut cele mai bune alegeri.

Nu e nimic de regretat. E doar gandul acela c-ar fi putut sa fie altfel, mai bine, pe care il are orice om la un moment dat, daca nu a ajuns la o stare de implinire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bine ai venit la sectiunea de comentarii . De-abia astept sa citesc mesajul tau !