miercuri, 3 decembrie 2014

Cat am castigat de Black Friday si cat puteam sa castig daca nu se schimbau comisioanele.

De Black Friday am castigat putin, doar 6,8 lei, dar partea buna e ca am castigat ceva. Stiu ca sunt 6,8 lei si nu-mi influenteaza viata aproape deloc in plan material, insa ma face sa ma simt bine, pentru ca este un castig pentru care nu am muncit efectiv in acel moment cand a venit. Prin urmare, a venit ca o surpriza, iar asta ma face sa ma simt bine.

Pentru acesti 6 lei ai mei, oamenii au cumparat prin legatura de pe site-ul meu 6 produse. Pretul lor total a fost de 680 lei. Comisionul meu a fost de 1%, prin urmare m-am ales cu 6,8 lei. Puteam sa castig mai mult. Iata de ce :

1. Pentru categoria Parfumuri, de unde cineva a cumparat parfumul La Vie Est Belle, comisionul este in mod normal 2 %, ceea ce inseamna ca ar fi trebuit sa ma aleg cu 4,8 lei.

2. Pentru categoria Periferice, de unde cineva a cumparat stickul USB Kingston Data Traveler, comisionul este in mod normal 5 %, ceea ce inseamna ca ar fi trebuit sa ma aleg cu 0,5 lei.

3. Pentru categoria Casa, Gragina & Petshop, de unde cineva a cumparat o multipriza cu proctectia la supratensiune Bachmann CONNECTUS, comisionul este in mod normal 5 %, ceea ce inseamna ca ar fi trebui sa ma aleg cu 2 lei.

4. Pentru categoria Vopsit & Accesorii, de unde cinvea cumparat un frumos trafalet Black&Decker, comisionul este in mod normal 5 %, ceea ce inseamna ca ar fi trebuit sa ma aleg cu 5,5 lei.

5. Pentru categoria Articole Deszapezire, de unde cineva a cumparat o lopata pentru zapada Fiskars SnowXpert, comisionul este in mod normal 5 %, ceea ce inseamna ca ar fi trebuit sa ma aleg cu 3,5 lei.

6. Pentru categoria Cutite & Accesorii, de unde cineva a cumparat un set grozav de cutite Fiskars Functional Form, comisionul este in mod normal 5 %, ceea ce inseamna ca ar fi trebuit sa ma aleg cu 10 lei.

In total : 26,3. Toate acestea, in mod normal. Dar firmele de afiliere s-au decis ca in ziua de black friday sa modifice toate comisioanele la 1 %. Mi se pare pur si simplu o decizie urata, incorecta si abuziva, cel putin din punct de vedere moral.

Nu-i o cine stie ce suma, dar totusi e o diferenta destul de mare intre 6,8 si 26,3.

Atat am avut de spus pe tema asta. Cu bine !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bine ai venit la sectiunea de comentarii . De-abia astept sa citesc mesajul tau !