marți, 16 decembrie 2014

Despre tuningul auto si despre cum mi-as tuna eu taraboanta

Desi nu sunt mare fan al tuningului auto,nici impotriva nu ma declar. 

Sa-ti tunezi masina inseamna sa o modifici. Modificarea aceasta se poate face in mai multe feluri : poti sa modifici aspectul exterior, poti sa modifici interiorul, poti sa schimbi partea mecanica imbunatatind peformantele motorului, si nu in ultimul rand, poti sa-i upgradezi sistemul audio. 

Dupa parerea mea, unii isi modifica masinile mult prea mult. Nu-i blamez, ca ei o fac dintr-o frumoasa si intensa pasiune, dar de cele mai multe ori, ceea ce e prea mult isi pierde din acea frumusete veritabila. Si-n plus, modificarile nu se potrivesc oricarei masini. De exemplu, e destul de penibil sa faci un design racing, de masina rapida si furioasa, unei masini care este echipata cu un motor mic, destul de lent.

In schimb, exista o modificare ce se potriveste oricarei masini, imbunatatindu-i destul de mult aspectul. Este vorba despre jantele de aliaj. Diferenta de design dintre o masina cu jante de aliaj si una cu jante de tabla este foarte mare, ca de la cer la pamant. Jantele de aliaj schimba total aspectul, masina pare cu totul alta. Cel mai mult imi plac jantele cu spite subtiri si foarte dese. 

Eu am o Corsa, veche de 14 ani. Bate, troncane, boncane, ticaie, scartaie, dar ma duce din punctul A in punctul B, cu un cost relativ decent (nu stiu cum e la tine, dar pentru mine conteaza destul de mult momentan). Printre avantaje, pe langa faptul ca-i a mea, as mai pune si aerul conditionat - cu toate ca atunci cand ii dau drumul ucide destui cai dintre cei 58 ai motorului in trei cilindrii, pe timp de vara se simte nevoia si prefer sa ma misc mai incet, dar la racoare. Printre dezavantaje, pe langa cele de mai sus cu boncanit si scartaieli, as mai adauga faptul ca nu se spala singura (ultima oara cand mi-am spalat masina a fost acum mai bine de trei luni, inainte sa plec in concediu) si nu-si plateste singura ITP-ul, RCA-ul si Rovignieta (anul trecut am mers 1 luna fara asigurare, fara sa-mi dau seama).
Singurul upgrade pe care i l-as face masinii mele ar fi sa-i montez o statie auto. Mi se pare utila, chiar si in conditiile in care cu un motor de 999 in trei cilindri nu poti merge prea tare. Insa ar fi utila pentru trecerile prin localitati, cand ai vrea sa mergi cu 80-90, in loc de 50, viteaza regulamentara. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bine ai venit la sectiunea de comentarii . De-abia astept sa citesc mesajul tau !