marți, 9 decembrie 2014

Ideal nu inseamna perfect

O lume ideala este, de asemenea, imperfecta. Ideal nu inseamna perfect. Perfectiunea nu exista.

Unii s-au mintit si au mintit si pe altii spunand ca au gasit perfectiunea, dar a fost doar o explozie de entuziasm sau mandrie. A fost doar o chestiune de timp pana cand altii, uneori mai destepti, alteori mai inspirati, i-au contrazis. Asa a fost mereu si asa va fi si de acum incolo. Intotdeauna e loc de mai bine, si tocmai de aceea nu exista perfect. Vom mai gasi perfectul din cand in cand, apoi il vom imbunatati si vom trage concluzia ca a fost de fapt, imperfect. Si tot asa.

O lume ideala n-ar scapa de imperfectiune, dar ar avea, parerea mea, o balanta pozitiva. Lucrurile rele sa fie absorbite de cele bune, pana cand le va fi foarte greu sa se mai intample. Asa vad eu o lume ideala.

De cele mai multe ori, in relatiile om-om sau chiar general, om-mediu inconjurator, disponibilitatea nu e nici pe departe reciproca si echilibrata. Tu esti dispus, dar celalalt nu e. Sau invers.
Aici poti fii si tu de vina. Poate ca ai facut o alegere gresita. Care e alegerea gresita ? Sa fii dispus pentru cineva care nu e. Sa faci un favor pentru cineva care nu e dispus sa ti-l intoarca inapoi. Iar tu vrei sa faci un targ, nu o fapta buna. Faptele bune e normal sa le faci fara sa ti se ceara.

Nu le poti avea pe toate in viata. Nu in aceeasi masura. Prin urmare trebuie sa fii dispus sa evaluezi sincer ce e mai important pentru tine. Iau exemple banii si timpul. Mai sunt si altele, dar le prefer pe ele acum. Ce e mai important ? Banii sau timpul ?  Ca sa salvezi timp, de cele mai multe ori trebuie sa platesti mai mult. Ca sa salvezi bani, trebuie sa sacrifici timp. Fa calculele, si vezi ce te aranjeaza mai bine, caci pe amandoua e foarte greu sa le ai, chiar si intr-o lume ideala. Fa calculele si in alte cazuri din viata ta, si poate ca vei ajunge sa traiesti mai frumos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bine ai venit la sectiunea de comentarii . De-abia astept sa citesc mesajul tau !