joi, 18 decembrie 2014

Jocurile copilariei versus jocurile copiilor din ziua de azi

Pe vremea cand eram copil, acum vreo 20 de ani sa zicem, cele mai importante jocuri erau cele pe care le practicam impreuna cu prietenii mei de pe strada de la tara, unde petreceam cea mai mare parte din vacanta de vara, locuind la bunici. Eram pe strada un grup de aproximativ zece copii, unii veniti de la oras in vacante, altii de-ai locului. Ne intalneam dis de dimineata si ne jucam cat e ziua de lunga jocuri precum sotronul, turca, ratele si vanatorii, un pic mai tarziu fotbal, diverse jocuri de carti, sau ieseam fiecare cu jucariile din dotare si infaptuiam scenarii precum santiere in lucru, curse de masini sau lupte de roboti. Uneori, seara faceam focul, sub discreta supraveghere a vecinilor din jur. Ajungeam acasa epuizat, gata sa am un somn lung si dulce. A doua zi eram gata s-o iau de la capat impreuna cu prietenii, fara sa ne plictisim.

Acum vremurile s-au schimbat, si chiar nu putem face nimic pentru a aduce acele vremuri inapoi, pentru ca desi au fost frumoase, nu mai sunt si nu vor mai fi niciodata actuale. Tehnologia a evoluat foarte mult in ultimii 10 ani si l-a influentat pe om intr-o mare masura, cu sau fara voia lui.
Copii din ziua de azi pretuiesc mai mult tabletele sau telefoanele smart. Sunt cele mai importante jucarii ale lor, pentru ca le ofera acces la milioane de jocuri si totodata, la informatie utila pentru prezentul si viitorul lor. Cu un singur dispozitiv ei se pot distra cu jocuri cu printi si printese, cu masini si motociclete, cu bascket sau fotbal, cu camioane sau tractoare, jocuri cu personajele din desenele sau filmele animate preferate, si multe altele.  


Jocurile online sunt cel mai simplu de accesat, pentru ca nu te obliga sa te complici cu instalari si creari de conturi. Se spune ca este foarte important in viata sa nu uiti sa ramai copil. In acest sens, consider ca jocurile nu sunt doar pentru cei mici. Imi place din cand in cand sa intru pe site-uri si sa ma joc jocuri cu camioane, pentru ca mare parte din jucariile mele din copilarie au fost camioane, si astfel trezesc la viata amintiri nepretuite. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bine ai venit la sectiunea de comentarii . De-abia astept sa citesc mesajul tau !