joi, 18 decembrie 2014

Lipsa reciprocitatii + lipsa de sustinere egal ?

1. Lipsa reciprocitatii
Este foarte ok sa-ti ajuti prietenii. Pentru asta exista prieteni. Dar in momentul in care iti va veni si tie randul sa fii ajutat si vei fi lasat cu ochii-n soare, sub scuza unor motive mai mult sau mai putin veritabile, fii sigur ca acela nu-ti este un prieten adevarat.
Desigur, nu trebuie tinuta socoteala, insa daca prietenii tai iti vin aproape doar ca sa ia ceva de la tine, fara sa ofere sau sa raspunda la chemarile tale in ajutor, este clar ca ai de-a face cu o relatie in care nu merita sa investesti prea mult.

2. Lipsa de sustinere
De multe ori oamenii nu cred prea tare in pasiunile lor, si ajung sa le practice ca si hobby-uri, nicidecum sa faca o cariera din ceva ce le place sa intreprinda.
Daca ai o pasiune in care crezi, dar prietenii tai te considera un visator naiv si nu se arunca decat sa-ti taie aripile, astfel de prieteni nu sunt oameni pe care merita sa-i numesti prieteni. Pentru ca un prieten adevarat te va sustine neconditionat in ceea ce te face pe tine fericit, chiar daca el crede ca vei ajunge in cele din urma sa te dai cu capul de pereti. Prietenul te va sustine si daca se va intampla sa aibe dreptate si tu sa esuezi, va fi acolo sa te ajute sa te ajute sa te vindeci cat mai repede si sa poti visa din nou.

Asadar, lipsa reciprocitatii plus lipsa de sustinere = prietenie nepotrivita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bine ai venit la sectiunea de comentarii . De-abia astept sa citesc mesajul tau !