duminică, 21 decembrie 2014

Sah

Avem o problema de mentalitate. Ne lipseste mult responsabilitatea.

Cand eu spun ceva si tu iti asumi acel ceva, trebuie sa fii constient ca vorbele nu ma ajuta la nimic. Faptele sunt cele care conteaza.

De asemenea, pe langa comentariile de prisos care denota de multe ori prostie si nesimtire, ar fi mai ok o luare de atitudine foarte simpla si foarte omeneasca : ori da, ori ba. As aprecia tare mult daca as intalni asa ceva la un pion. Mi-ar arata ca este constient de limitele pe care le are pe tabla de sah si ar fi totodata o dovada de respect atat pentru sine, cat si pentru armata a carui component este.

Apoi, ca tara si ca natie, mai avem o problema. Una mare, de perspectiva. Nu stim sa gandim in perspectiva. De exemplu, fotbalul. De fapt, in orice situatie nu ne gandim decat la bunastarea personala si imediata. 

Revenind la exemplificarea prin fotbal, priveste transferurile "marilor" fotbalisti tineri si de perspectiva de la noi. Faza cu daca e bine pentru club si pentru jucator e o prostie. Cluburile sau proprietarii de jucatori sunt interesati doar de obtinerea de sume de transfer cat mai mari. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bine ai venit la sectiunea de comentarii . De-abia astept sa citesc mesajul tau !