duminică, 21 decembrie 2014

Rezonanta la un frumos articol

Am in blogroll blogul lui Lucian Mandruta. Sincer, nu il urmaresc cu mare interes, dar astazi mi-a facut o mare placere sa-i citesc articolul. Un articol frumos, sincer, despre vremurile de alta data.

Iata link spre articolul despre care vorbesc, poate va intereseaza. E mai mult o lista argumentata, care nu e deloc lunga, desi pare. In schimb pot spune ca e savuroasa, pentru ca se refera cu sinceritate la realitatile din trecut. Nu orice trecut, ci cel comunist, care ne doare cel mai tare.

Nu stiu daca articolul poate fi numit un ghid de supravietuire urbana, dar e un text demn de apreciere. Te face sa-ti iei o secunda si sa te gandesti...profund, chiar si daca nu ai trait acele vremuri. Daca le-ai trait, cu atat mai mult vei face un popas sufletesc.

Eu sunt mai mic. M-am nascut in 89, la asa-zisa iesire din comunism. Sau, as putea spune, la iesirea oficiala din comunism. Neoficial, lucrurile naspa au continuat sa se intample, din cate am inteles eu, chiar daca la un nivel mult mai mic, sau la un nivel mare dar intr-o cantitate mult mai mica (cred ca ultima e mai fair).

Referitor la Walkman-ul de care pomeneste si Lucian Mandruta, cred ca la 6-7 ani dupa 89 cand l-am descoperit eu se gaseau destul de usor si asta nu l-a impiedicat sa reprezinte una dintre cele mai mari placeri din copilaria mea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bine ai venit la sectiunea de comentarii . De-abia astept sa citesc mesajul tau !