vineri, 5 decembrie 2014

Romania absurda si motivul pentru care nu mi-am putut schimba buletinul


La sfarsitul lunii imi expira buletinul. Prin urmare, trebuie sa-l schimb. In acest sens, am fost cu cateva zile in urma sa-mi iau un buletin nou. Pe langa termenul de valabilitate, fotografia cu fata de copil care eram la 14 ani si marginile roase cer si ele o schimbare.

Am adunat toate hartiile necesare, mai putin actul de proprietate al apartamentului, in locul caruia am avut o copie legalizata. Repet, legalizata.
Cand am ajuns la ghiseu, surpriza... nu se poate cu copia legalizata, trebuie originalul. Deja eram nedumerit, pentru ca din ceea ce stiam, o copie legalizata tine loc de original. Ok, am zis, mergem si mai cautam originalul, poate il gasim.

Am cautat originalul in zadar. N-a fost de gasit. Ok, am zis, sa mergem la notar sa vedem ce-i de facut in situatia asta. Am fost la acelasi notar care a intocmit atat actul de proprietate, cat si copia legalizata. Ne-a asigurat ca acea copie legalizata este valabila si egala cu originalul.

Desi le-am explicat spusele notarului, cei de la DIRECTIA PENTRU EVIDENTA PERSOANELOR SI ADMINISTRAREA BAZELOR DE DATE n-au fost de acord sa-mi faca buletin in baza copiei legalizate. Motivele mi se par penibile :

1."Pai de unde stiu eu ce s-a intamplat de atunci si pana acum, de unde stiu eu ca nu s-a vandut apartamentul asta intre timp ?" Cum sa se vanda omule daca proprietarul este domiciliat in continuare la aceeasi adresa ?

2. "Eu pun stampila 'conform cu originalul'. N-am cum sa accept copie legalizata."  Dupa cum am mai spus, notarul ne-a zis altceva, si cred ca stie mai mult drept decat cei de la evidenta persoanelor.

Acestea fiind spuse, nu-mi ramane decat sa-mi fac un buletin provizoriu, cu valabilitate un an de zile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bine ai venit la sectiunea de comentarii . De-abia astept sa citesc mesajul tau !