luni, 19 ianuarie 2015

Ce intamplare din viata mea ar face un subiect de carte.

Cand eram copil, pe la vreo 7-8, eram foarte entuziasmat de bicicleta. Era perioada in care tocmai facusem upgrade, cu ajutorul parintilor, de la bmx-ul care imi devenise prea mic la un mountain bike no name, dar pe masura.
Pe vremea aceea traiam la tara, cu bunica, aproape la fel de mult pe cat o faceam la oras, cu parintii. Diferenta e ca periaoda mai frumoasa era la tara, avand in vedere ca acolo era bicicleta, prietenii si perioadele in sine care erau ori weekenduri, ori vacante.

Cutreieram impreuna cu prietenii satul in lung si-n lat cu bicicletele, cu o senzatie grozava de libertate.

Din nefericire, am avut parte si de o intamplare neplacuta in copilaria aceasta, legata de bicicleta. Unul dintre prietenii mei au invat ceva mai tarziu si mai greut sa mearga pe bicicleta. A fost chiar amuzant de cateva ori, in eforturile sale de-a reusi.
Intr-o zi, am mers impreuna pana la un magazin, pe biciclete. La intoarcere, am decis sa ne luam la intrecere. In momentul cand am intrat intr-o curba, o ambulanta ne-a aparut in fata si el, neexperimentat, s-a speriat si a cazut intr-un sant. Si-a rupt mana in urma acestui incident, iar eu m-am simtit mult timp vinovat pentru asta, gandindu-ma ca ar fi trebuit sa fiu mai responsabil si n-ar fi trebuit sa fiu de acord cu intrecerea.
Dezvoltata cu putina fictiune, cred ca aceasta intamplare ar putea face subiectul unei carti.

Imi plac mult cartile. Sa le ating, sa le simt, dar mai ales sa le citesc si astfel sa deschid ferestre spre alte vieti, spre cate vieti vreau eu.

În ianuarie, Editura Univers sărbătorește luna Enigma, luna dedicată colecției de cărți polițiste și thrillere, una dintre cele mai vechi serii ale editurii: concursuri, mistere de dezlegat, informații atractive despre cărțile, autorii dar și cititorii Enigma, oferte și reduceri. Mai multe detalii găseşti aici: http://www.edituraunivers.ro/12-enigma

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bine ai venit la sectiunea de comentarii . De-abia astept sa citesc mesajul tau !