miercuri, 21 ianuarie 2015

Laptopurile entry-level de 14 inchi


Unii ar spune ca aceste laptopuri nu sunt bune la nimic. 

Eu sunt de parere ca nu ar trebui sa subestimam puterea unui laptop cu pret bun si proportii ideale. Asta inseamna pentru mine un ecran de 14 inchi, proportie ideala. Iar pret bun inseamna undeva intre 900 si 1200 lei, pentru a fi accesibil cat mai multor oameni, de cat mai multe categorii. 

Ecranul de 14 inchi este pentru mine comparabil cu dimensiunile ideale din modelling, 90-60-90. Mi se pare ideal pentru ca e suficient de mare incat sa poti face, cu decenta, orice pe el, si suficient de mic sa-ti ofere un nivel de portabilitate foarte bun. Adica poti face orice, oriunde :)

Exista oameni care nu fac lucruri prea complexe pe un laptop. La fel sunt si eu. Scriu pe blog, navighez netul, mai vad un film (fara pretentii), mai tin mici evidente de la munca sau pentru munca. Pentru astfel de oameni, un laptop de 14 inchi ar fi ideal. Suficient de mare acasa, suficient de mic afara. Il poti cara dupa tine oriunde, avand in vedere ca e mai mic si mai usor.

De obicei, doar producatorii premium au modele de 14 inchi, la preturi destul de ridicate, ce fac sa nu merite achizitia, din punctul meu de vedere. 
Exista insa si exceptii de la regula. De exemplu ASUS are cateva modele cu ecran de 14 inchi  foarte faine, care fac parte din seria X si pe care le puteti cumpara la preturi intre 900 si 1200 de lei, in functie de ce se gaseste sub carcasa si de ofertele magazinelor.

Daca vreti sa cumparati din magazinele din oras, cele mai bune oferte sunt la Altex. Modelul ASUS X 453MA costa doar 900 lei, cu o reducere de 200 lei.

Daca vreti sa cumparati online, va recomand Emag, pentru ca este cel mai bun magazin online. La Emag puteti gasi modelul ASUS X451MAV, care are o configuratie identica cu modelul de mai sus, dar este un pic mai scump, pentru ca vine in plus cu sistemul de operare preinstalat, pe cand celalalt model de la Altex vine Freedos.

Mi-ar placea mult un astfel de laptop cu ecran de 14 inchi. Cred ca ar face fata cu brio cerintelor mele, avand in vedere ca folosesc laptopul doar pentru chestii banale. Dar am deja doua laptopuri si nu prea se merita sa mai cumpar inca unul. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bine ai venit la sectiunea de comentarii . De-abia astept sa citesc mesajul tau !