duminică, 18 ianuarie 2015

Cateva pareri despre Nokia X


Telefonul e dragut, dar cam atat. Imi place mult design-ul, dar dupa ce am inceput sa-l utilizez , m-a cam dezamagit. Inca il folosesc, insa pe post de telefon clasic, doar pentru vorbit, cum se spune. Pe partea de smart ma bazez in continuare cu destul de multa siguranta pe Note 2. 

Nokia a reusit prea putin sa imbine sistemul de operare Android  cu sistemul celor de la
Microsoft, Windows Phone. Daca spui ca asta e un telefon cu Android, jignesti acest sistem de operare, care are multe parti bune.

Desi sistemul de operare are multe hibe, nu reprezinta cel mai important minus al acestui telefon, ci faptul ca se incinge foarte repede, iar atunci cand sunt active datele mobile, devine aproape insuportabil.

Nokia s-a complicat mult acolo unde smecheria este sa simplifici si sa aduci intuitia. Si aici ma refer la designul sistemului de operare, la care ma deranjeaza mai multe aspecte :

-Mesageria : daca ai tastatura afisata, tasta “send” nu prea poate fi apasata tot timpul. De asemenea are o culoare gri si o forma neatractiva. Mult mai atractiva ar fi fost o tasta send mai mare, de culoare verde, cu un design subtil, simplu.

-Agenda si apelarea : greoaie si complicata. Lucrurile astea trebuiau copiate de la Androidul original, pentru ca la ei sunt destul de bune. Degeaba te chinui si scoti ceva original, daca interactiunea cu omul lasa de dorit.

-Bateria :  lasa si ea de dorit, tine prea putin. Cu datele mobile sau wireless-ul activate, este de-a dreptul jalnica.

Cred ca Nokia va continua sa dezamageasca multi fani si cu acest model. Sper totusi ca vor upgrada sistemul de operare, reusind sa imbunatateasca putin  experienta utilizatorului. Insa perspectivele sunt de-a dreptul sumbre, intrucat Microsoft, dupa achizitia Nokia, a anuntat ca va renunta la divizia X. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bine ai venit la sectiunea de comentarii . De-abia astept sa citesc mesajul tau !