vineri, 2 ianuarie 2015

Omul matur

Omul matur regreta putin. Momentele de genul "ce fraier am fost atunci..." nu demonstreaza faptul ca te-ai maturizat. Se poate sa-ti spui asta si din cauza unui plus de maturitate pe care ti l-a adus varsta sau altceva. Totusi, omul matur si-o spune foarte rar, pentru ca o componenta veritabila a maturitatii este constientizarea faptului ca regretand si avand pareri de rau nu poti intoarce timpul inapoi pentru a repara ceva. Prin urmare, omul matur constientizeaza asta si nu regreta decat in cazuri exceptionale.

Omul matur se pune pe primul loc pe el insusi, fara sa dea dovada de egoism. Asta inseamna ca se preocupa foarte putin de ochii si urechile lumii si prefera sa faca tot ce face, pentru el. De exemplu, alege un stil de viata sanatos pentru a se simti mai bine, nu pentru a arata mai bine (se stie ca aceste doua beneficii vin de cele mai multe ori la pachet, coletul fiind intregit de ceva sacrificii).

Omul matur, inainte de-a avea mai mult bun gust, stie sa faca alegerile cele mai corecte. Stie sa cantareasca orice din mai multe puncte de vedere, apoi sa traga linie, sa obtina o concluzie si in baza ei sa faca alegerea cea mai buna, in circumstantele date.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bine ai venit la sectiunea de comentarii . De-abia astept sa citesc mesajul tau !