vineri, 27 martie 2015

Santierul prezentului

Santierul romanesc din ziua de azi nu mai are prea multa frumusete. E o vorba, pe care am auzit-o mai demult, din gura multora : "Viata de santier e grea, dar e si frumoasa." Poate ca asa a fost odata, la unele inceputuri. Acum cred ca viata de santier e mult mai mult grea, si mult mai putin frumoasa.

Poate ca Romania a avut santiere frumoase, dar sunt convins ca asta s-a intamplat la o distanta considerabila de prezent. Poate undeva in faza de constructie, de facere.

Desi ar trebui sa se gaseasca intr-o faza de dezvoltare masiva si agresiva (mai ales la nivelul infrastructurii de stat), Romania se dezvolta destul de timid, descriind cu santierele sale o dezvoltare greoaie, prin procese de refacere sau completare, nesemnificative privind situatia de ansamblu si comparand cu cele ce mai raman in continuare nefacute si de facut.

Desigur, nimic nu se mai poate face de la zero, dar e inadmisibil sa gandesti ca te poti instala confortabil si sanatos pe un putregai, pe o fundatie bolnava.

ps: imaginea de mai jos nu este neaparat reprezentativa acestui text. E doar o legatura cu textul, pentru ca este dintr-un santier, cel din care fac parte si eu.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bine ai venit la sectiunea de comentarii . De-abia astept sa citesc mesajul tau !