luni, 29 iunie 2015

Invatatorii din umbra

Invatatorii din umbra nu sunt niste oameni care incearca sa te invete ceva, ci niste vremuri, timpuri, medii sau chiar personalitati puternice care, fara sa vrea si fara sa vrei, isi lasa amprenta asupra ta si in general, chiar daca diferit, a tot ce inconjoara.

Daca vorbim astazi despre acesti, cum ii numesc eu, invatatori din umbra, ma pot gandi la trei : mediul famlial, mediul educational si mediul profesional.

Mediul familial isi pune amprenta asupra unui om in primii ani de viata, cei 7 ani de acasa, pentru ca atunci aproape totul se bazeaza pe principiile si invataturile din familie, concurenta fiind aproape inexistenta.

Mediul educational, odata cu inceperea primului an de scoala, este primul care face o concurenta serioasa mediului familial. Mediul educational va aduce o cantitate mai mare de informatie si va lasa loc pentru nasterea capacitatii de a exprima pareri personale si de a face alegeri proprii.

Mediul profesional este cel care iti va arata cel mai mult cum este lumea de fapt. Uneori urata, alteori frumoasa, de cele mai multe ori prin prisma oamenilor de care te vei lovi. Aici ramane foarte putin loc de schimbare, pentru ca oamenii sunt deja formati si se bazeaza pe ceea ce stiu ei ca e bine, nu pe ceea ce ai vrea tu sa le arati, chit ca ai dreptate. Ei nu te vad, pentru ca sunt orbiti de propriile credinte ce pot fi, si de cele mai multe ori sunt, diferite de ale tale.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bine ai venit la sectiunea de comentarii . De-abia astept sa citesc mesajul tau !