miercuri, 19 august 2015

Ce ne mai jucam in ultima vreme, noi si copiii nostri ?

La copii, joaca e in fisa postului sa zic asa :) Dar si pentru noi, cei mai mari care am depasit de mult perioada copilariei, e distractiv sa mai facem cate o intoarcere in trecut prin diverse jocuri care exista si acum, chiar daca sunt materializate prin metode actualizate. 

Evident, in ziua de azi ne distram cu foarte multe jocuri online si foarte putine jocuri fizice, pentru ca suntem updatati vremurilor actuale care se bazeaza foarte mult pe ceea ce se intampla in mediul online. Printr-o simpla conexiune la net si un device precum tableta sau computer, putem accesa instant nu mii, ci poate milioane de jocuri, fara sa exagerez.

De curand am discutat cu unul din prietenii mei prichindei despre jocurile din viata noastra pe care le jucam pe internet. Lui ii plac mult jocurile cu pisici, pentru ca are o pisica si o indrageste foarte tare. Va dati seama cat de bine nisate sunt jocurile online daca exista jocuri pentru copii cu pisici ? Am ramas surprins, dar intr-un mod placut.  In schimb, eu mi-am exprimat optiunea pentru jocurile online de logica. Poate din cauza ca sunt mai mare, prefer chiar si in jocurile pe care le joc sa am parte de situatii care imi dau de gandit, care imi pun mintea la incercare. Desi am pastrat multe din copilul care am fost, nu mai traiesc in basme si prefer de cele mai multe ori realismul in pricina fantasticului.

Jocurile logice pot fi distractive si totodata utile si pentru copii. Jucandu-se aceste jocuri in care trebuie sa-si puna mintea la contributie, ei isi pot antrena si dezvolta inteligenta si  capacitatea de concentrare si gandire.
In topul preferintelor mele in materie de jocuri de logica se regasesc jocurile de table si sah. Imi place foarte mult sa le joc pentru ca sunt obisnuit de mic cu ele si imi aduc aminte de copilarie cand jucam sah si table cu prietenii mei, de multe ori intr-un cadru natural si curat. Se intampla la tara, la iarba verde. La table eram campion, la sah un mediocru. La table am simtit gustul victoriei, iar la sah am invatat sa accept infrangerile, pentru ca si ele sunt parte din viata.


Nu uitati sa va jucati din cand in cand, chiar daca sunteti adulti. Se spune ca este foarte important in viata sa nu uiti cum e sa fii copil. Sunt total de acord, de aceea recomand jocurile tuturor, ca metoda de destindere sau socializare cu prietenii sau copiii. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bine ai venit la sectiunea de comentarii . De-abia astept sa citesc mesajul tau !