miercuri, 30 septembrie 2015

Nu neglijati izolatiile termice !

Izolatiile termice sunt foarte importante pentru noi oamenii. O casa bine izolata termic sporeste confortul vietii si in acelasi timp conduce catre economii importante cu intretinerea si incalzirea caminului. De exemplu, eu locuiesc intr-un apartament cu trei camere, pe care il incalzesc cu o centrala termica pe gaze. Imediat dupa instalarea centralei, se facea cald dar ceva era in neregula. Datorita faptului ca peretii nu erau placati cu un material izolator, existau pierderi mari de caldura si temperatura nu era constanta in toate camerele, deoarece numarul peretilor expusi la exterior difera de la camera la camera. Astfel, se intampla ca intr-o camera sa fie cald de ajungeai sa traspiri si in pantaloni scurti si tricou, iar in alta nu chiar sa ingheti de frig, dar diferenta era mare si confortul termic lipsea cu desavarsire. Prin urmare, pentru a rezolva aceasta problema am decis sa izolam toti peretii de la exterior. Dupa izolatie, diferenta este ca de la cer la pamant. Centrala consuma mai putin si in casa se obtine o temperatura constanta, placuta.

Mai nou, prin studii si teste s-au inregistrat pierderi destul de mari de caldura si la conductele prin care circula agentul termic pana la calorifere. In intampinarea acestei probleme, au aparut pe piata niste cochilii din vata minerala, care sunt foarte usor de montat pe conducte si reusesc sa impiedice pierderile masive de caldura.

O casa se comporta din multe puncte de vedere ca un organism viu, ca un om spre exemplu. Daca (noi oamenii) avem o problema cat de mica si o neglijam, aceasta mica problema se poate transforma intr-o problema mai mare sau poate aduce cu sine, prin actiunea ei daunatoare in timp, alte probleme adiacente. La fel si casa, daca nu este pusa la punct din toate punctele de vedere si vom tolera anumite puncte slabe, ea nu va face fata mediului inconjurator ca un tot unitar, complex, si asta se va vedea in durata de viata a cladirii.
De exemplu, o conducta prin care trece abur sau apa fierbinte, trecand printr-un mediu rece poate face condens si astfel se poate crea igrasia, un fenomen care are efecte negative asupra climatului interior si astfel determina aparitia mucegaiului care este deosebit de periculos pentru sanatatea oamenilor, provocand alergii, afectiuni respiratorii, astm sau dureri de cap.

De aceea, cand incepi constructia unei case trebuie sa te gandesti bine daca vei reusi sa duci la bun sfarsit proiectul si faci totul ca la carte. Multi isi doresc case mari, incep cu entuziasm daca nu reusesc initial decat sa ajunga la stadiul de casa la rosu, incercand ulterior sa finalizeze constructia printre picaturi, putin cate putin, in functie de timp si posibilitati materiale.

De asemenea, aceste conchilii cu vata minerala despre care va vorbeam pot fi folosite si la izolarea conductelor de ventilatie. Pe langa usurinta in asamblare, montare si fixare, aceste cochilii prezinta avantaje multiple, cum ar fi :  Termoizolare, protectie la foc, protectie fonica, protectie impotriva propagarii flacarilor, stabilitate dimensionala, rezistenta la mediul alcalin, rezistenta la actiunea daunatorilor si nu afecteaza in niciun fel sanatatea omului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bine ai venit la sectiunea de comentarii . De-abia astept sa citesc mesajul tau !