marți, 15 septembrie 2015

Primul eveniment major din viata unui copil


Posibilitatea de a face copii, de a crea noi vieti este darul cel mai de pret pe care l-a lasat Dumnezeu oamenilor.  Copilul este cel care intregeste o familie si totodata ii confera cel mai puternic sens.
Dupa venirea sa pe lume, imtampinata sunt sigur de foarte multa bucurie din partea parintilor si rudelor, primul eveniment major din viata copilului este botezul.  In familiile crestin ortodoxe, botezul propriu-zis se oficiaza la Biserica, printr-o ceremonie religioasa, dupa care se sarbatoreste cu o petrecere la care participa rudele si prietenii, cu muzica si voie buna J.  Desi bebelusul primeste la nastere un certificat de nastere si prin urmare un nume legal, botezul e considerat numirea oficiala a copilului si chiar se obisnuieste sa nu i se spuna copilului pe nume pana la oficierea slujbei religioase de botez.

In general, botezul copilului se face la aproximativ 2 luni de la nastere, dar nu e o regula strica. Mai nou, multi parinti prefera sa boteze copilul un pic mai tarziu, pentru a se putea bucura mai bine de petrecerea la care este vedeta cea mai mare, urmat de parinti si nasi.
Anul acesta am avut ocazia sa ma aflu in rolul de nas al unei frumoase fetite, alaturi de iubita mea care in curand imi va deveni sotie.  Pentru mine, a fost prima experienta de acest gen si pot sa spun ca m-a incantat. Mi-a placut mult slujba pe care a tinut-o preotul, m-a coplesit de bucurie si la un moment dat, cand parintele povestea de ce copiii sunt cea mai mare minune a vietii, ochii mi s-au umplut de lacrimi.

La petrecere m-am distrat foarte bine, mai ales cand a trebuit sa apar bebele de ursitoarea cea rea. Ursitoarele sunt un must have in ziua de azi la o petrece de botez. Ursitoarele sunt un grup de trei printesa bune si una rea, inzestrate cu puteri magice J. Cele trei ursitoare bune ii vestesc copilului sa aibe parte numai de lucruri bune in viata, iar cea rea incearca sa fie rautacioasa dar in final ajunge sa fie invinsa si gonita de cele trei ursitoare bune. E un moment tare frumos, peste care nicio familie n-ar trebui sa treaca la o astfel de petrecere.

Daca urmeaza sa sarbatoriti botezul copilului vostru si sunteti in cautare de ursitoare pentru minunea voastra, va recomand cele mai bune ursitoare din Bucuresti, cele care au fost si la botezul la care va spuneam ca am fost nas. Au facut un spectacol superb si de aceea am toate motivele sa va fac aceasta recomandare. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bine ai venit la sectiunea de comentarii . De-abia astept sa citesc mesajul tau !