sâmbătă, 12 septembrie 2015

Saracie si prostie


Inca suntem prea saraci ca sa platim pentru orice. Si-n plus, nu prea suntem incurajati sa platim, pentru ca pentru multele taxe pe care le platim deja, primim mult prea putin. Suntem luati de prosti in multe situatii... si totusi, multi dintre oameni sunt buni cetateni si atunci cand e cazul, se duc frumos si isi platesc taxele. Unii sunt prea buni, altii sunt prea fraieri, altii prea prosti, altii mai destepti, sau mai bine zis smecheri. Desigur, cei din coada listei sunt de cele mai multe ori de partea cealalta a baricadei.
Imi vine in minte ca exemplu taxa de drum, pe care suntem obligati sa o platim, dar statul nu e obligat sa ne ofere drumuri macar decente. Pai ar cam trebui fie si el obligat, nu-i asa ?

Vrem constructii dar ne derajeaza santierele. Daca s-ar intampla totul peste noapte, cat ai pocni din degete, toata lumea ar fi multumita. Dar asa ceva nu se poate prieteni. Pentru a construi ceva mai bun, trebuie mai intai sa distrugi, apoi sa depui un efort sustinut, care de cele mai multe ori este, in mod normal, zgomotos si murdar. Ca mai exista si situatii cand santierele sunt guvernate de haos si lene, este desigur un adevar incontestabil, dar uneori vedem acest adevar si acolo unde nu exista. De exemplu multi reporteri vin in pauza de masa, fotografiaza oamenii si realizeaza articole de doi lei, in care scriu ca toate lumea sta si nu se munceste. Dar nu e si normal sa se stea, daca e pauza ? Si doi la mana, nu vin sa vorbeasca cu un reprezentat al executantului si scriu tot felul de tampenii, aratand cat de parveniti sunt. Din pacate, jurnalismul este printre domeniile in care nu prea mai exista profesionisti.

Eu unul ma numar printre oamenii care pot tolera santierul, pentru ca lucrez pe santier. In schimb, am intampinat foarte multe probleme din partea oamenilor pentru care construim anumite obiective. Din pacate, ei nu reusesc sa aprecieze faptul ca realizezi ceva care le vor aduce tocmai lor un plus de confort in viata si in loc sa te ajute cu  ceva sau cel putin sa-si vada de treaba lor si sa fie intelegatori, te injura si iti doresc, pe scurt, sa te duci dracu' cat mai repede.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bine ai venit la sectiunea de comentarii . De-abia astept sa citesc mesajul tau !