sâmbătă, 12 septembrie 2015

Saracie si prostie


Inca suntem prea saraci ca sa platim pentru orice. Si-n plus, nu prea suntem incurajati sa platim, deoarece pentru multele taxe pe care le platim deja, primim mult prea putin. Suntem luati de prosti in multe situatii... si totusi, multi dintre oameni sunt buni cetateni si atunci cand e cazul, se duc frumos si isi platesc taxele. Unii sunt prea buni, altii sunt prea fraieri, altii prea prosti, altii mai destepti, sau mai bine zis smecheri. Desigur, cei din coada listei sunt de cele mai multe ori de partea cealalta a baricadei.
Imi vine in minte ca exemplu taxa de drum, pe care suntem obligati sa o platim, dar statul nu e obligat sa ne ofere drumuri macar decente. Pai ar cam trebui sa fie si el obligat, nu-i asa ?

Vrem constructii dar ne derajeaza santierele. Daca s-ar intampla totul peste noapte, cat ai pocni din degete, toata lumea ar fi multumita. Dar asa ceva nu se poate prieteni. Pentru a construi ceva mai bun, trebuie mai intai sa distrugi, apoi sa depui un efort sustinut, care de cele mai multe ori este, in mod normal, zgomotos si murdar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bine ai venit la sectiunea de comentarii . De-abia astept sa citesc mesajul tau !