vineri, 16 octombrie 2015

Cateva sfaturi daca, Doamne fereste ! , vei avea parte de un prim accident rutier.


In primul rand, daca nu ai patit-o pana acum, iti doresc sa nu ti se intample niciodata. Niciodata e un cuvant mare de tot, asadar s-ar putea sa nu-ti iasa. Apoi, dac-ar fi sa ti se intample, iti doresc sa ai parte de un incident la fel de minor ca al meu, sau in orice caz, sa nu fie ceva grav. Sa zicem ca ti se intampla. Iata ce-as zice ca-i de facut :

1. Nu te panica. Eu m-am panicat, sau mai bine zis m-am suparat, pentru ca am comis-o din cauza unui bou. Fortat de imprejurari, m-am urcat la volanul unei autoutilitare, sa fac pe comis-voiajorul pentru... nu mai conteaza pentru cine. Pentru ca nu sunt invatat foarte bine cu gabaritul unei astfel de masini (desi am mai condus-o de mai multe ori), s-a intamplat sa ma grabesc in momentul parcarii, si iata in imagine ce-a iesit.

2. Cauta proprietarul masinii pentru a incerca sa rezolvati problema pe cale amiabila. Daca aveti amandoi RCA-ul platit, nu exista nicio problema, decat aceea ca il pui pe drumuri pe saracul om care n-are nicio vina. Daca ai norocul sa nimeresti un pensionar, pe deasupra si cumsecade, atunci chiar n-ai nicio problema. Daca nu il gasesti in momentul producerii accidentului, lasa-i in parbriz numarul tau de telefon. E pacat sa dai iama cu fugitii, mai ales atunci cand nu te costa nimic sa-i dai asigurarea pentru a-si repara masina. Cu siguranta pagubitul te va suna, fiind in interesul lui sa-si acopere paguba. Eu asa am facut : i-am scris omului numarul de telefon pe un biletel, rugandu-l sa ma sune pentru a rezolva problema.

3. Dupa ce te intalnesti cu pagubitul, trebuie sa mergeti la compania ta de asigurari, pentru a completa un formular de intelegere pe cale amiabila. Acolo vei avea parte de indrumarea si ajutorul agentilor de  asigurari. Este aproape o simpla formalitate, nu ai de ce sa te temi.

4. Restul e can-can. Am ramas cu o impresie placuta fata de proprietarul masinii pe care am lovit-o. Dupa cum v-am dat de inteles mai sus, e pensionar si este un om cumsecade. La final i-am strans mana si i-am spus ca-mi pare rau, iar el mi-a multumit ca am fost serios ca i-am lasat numarul de telefon si pentru ca am raspuns prompt in momentul in care m-a contactat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bine ai venit la sectiunea de comentarii . De-abia astept sa citesc mesajul tau !