marți, 23 august 2016

Fara titlu, dar nu si fara filtru !

Exista un proverb, sau o zicala : Fii recunoscator daca nu te afli intr-o situatie critica ! Adica fii mai fericit si nu-ti impotmoli mintea cu fiecare problemuta de nimic la care daca te-ai uita un pic mai relaxat si mai lucid, ai ajunge la concluzia ca de fapt nu ai nicio problema.

Slava Domnului, nu ma gasesc intr-o situatie critica, desi viata mea din ultima vreme alterneaza intre zile grele si zile urate. Si totusi, nu dezarmez. Fac ce pot, merg inainte si sper ca intr-o buna zi, cu soare, va fi soare. Exista si zile cu soare in care n-ai soare, in suflet. Tinerete exista iar cu ea, si speranta unui viitor mai frumos. Vremurile de azi sunt inca guvernate de mentalitati gresite, trecute, demodate, impunatoare. Insa partea buna e ca mai sunt putini oameni cu aceasta mentalitate, dar desi reusesc in continuare sa sperie, nu mai reusesc sa adune adepti, ceea ce e foarte bine, macar pentru perspectiva indepartata.

Cred ca cel mai bun mod de a privi viata este ca pe ceva trecator. In fond, viata este o experienta de acest gen. Te nasti, cresti, te invarti un pic prin lume, apoi mori. Un ciclu prea sigur pentru a nu te bucura mai mult de fiecare clipa din calatoria ta, asa cum este ea, mai buna sau mai rea. Frumos zis si, vorba aia, usor de zis, greu de facut.

Poate ca aberez, dar ceva ma trage, simt o nevoie de a ma reintoarce si de a asterne cateva idei aici, din cand in cand, atunci cand exista timp si se poate.

Astazi am avut o zi lunga si obositoare. Prea lunga, fara sa se compenseze in vreun fel in care sa simtim cu totii. Obositoare pentru ca a fost destul de cald, si umbra mai deloc. Productivitatea a fost ok, desi intotdeauna exista loc de mai bine, mai ales din punctul de vedere al altora.

Tot astazi, m-am convins inca o data in plus ca nimic si nimeni nu e batut in cuie. Chiar si cand apa trece, pietrele alea care raman, se mai intorc din cand in cand, de pe o parte pe alta, dintr-o pozitie in alta. Cand cineva pleaca, altcineva vine. Cand un om moare, un altul se naste. Si tot asa, intelegi tu.

Acum ploua, foarte frumos, dupa mult timp, dar cu siguranta vor mai veni zile asemanatoare, pentru ca suntem foarte aproape de toamna. Imi place ploaia, o gasesc relaxanta si linistitoare. As mai sta, dar nu mai pot sa spun decat noapte buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bine ai venit la sectiunea de comentarii . De-abia astept sa citesc mesajul tau !