joi, 29 septembrie 2016

Executie, in gluma

Probabil ati vazut si voi la tv cum o profesoara "instiga la executie" niste viitori boboci de liceu, aflati la banchetul de la sfarsitul clasei a 8-a. Doamna profesoara intreaba pe copii ceva de genul : "daca ai mai  avea o singura zi de trait, pe cine ai executa ?" Ha ha, deci daca tot nu mai traiesti tu, ce-ar fi sa iei pe cineva cu tine, dar nu asa, ci printr-o executie. Lasand gluma la o parte, gestul mi se pare sinistru.  Nu stiu insa cat de instigator a fost, asa cum nu stiu nici ce a fost in capul profesoarei cand a produs gogomania asta.

N-as executa niciodata pe nimeni si nimic, nici macar in gluma. As elimina, as indeparta. Nu e tot una. Executie mi se pare un cuvant mult prea greu, care nu prea lasa loc de glumit.
Acum, dupa cum a vazut o tara intreaga, se mai intampla sa se-ntample. Partea nasoala e ca n-a venit din partea unui vagabond, derbedeu sau orice fel de neavenit vreti voi, ci de la o persoana care detine o formare si o experienta pedagogica, adica, in mare, ea stie ce  e bine si ce e rau pentru un copil si detine talente care ar trebui sa-l ajute sa se dezvolte frumos si util, atat pentru sine cat si pentru societatea in care traieste.

Daca ar fi s-o scuz cumva pe doamna profesoara, cred ca e posibil sa fi baut cam mult. Asta e, unii oameni fac urat si nu mai gandesc limpede la bautura. Sfatul meu : consumati responsabil, in limita placerii si a luciditatii. Si nu executati pe nimeni.
Cu bine !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bine ai venit la sectiunea de comentarii . De-abia astept sa citesc mesajul tau !