sâmbătă, 3 martie 2018

Mana mea

Aceasta este mana mea. Alegerea mea dintr-o colectie de astfel de maini, la fel de frumoase. Am ales-o pe aceasta pentru ca are pisici, sau vave. Daca nu stiati, la pisica se mai spune vava. Si leul a contat in alegerea mea. Fiica mea are aproape doi ani si printre altele, nu prea multe totusi(deocamdata, sunt sigur), numeste pisica "vava" si poate sa imite ragetul unui leu. Ea m-a influentat in alegerea acestei imagini, pentru ca altfel as fi putut alege oricare alta fotografie din acea colectie, pentru ca toate sunt foarte faine. Cine e curios poate vedea toate imaginile despre care vorbesc pe  http://manacumana.ro/.

Sunt copii acolo. Copii normali, fara vina, care au nevoie de ajutor din partea societatii poate un pic mai mult, pentru ca ei nu au un parinte sau doi care sa traiasca pentru ei, sa-i sprijine si sa-i indrume pana cand vor putea fi independenti.

Copiii din centrele de plasament sunt la fel de normali si frumosi ca toti ceilalti copii, cu exceptia ca drumul lor spre un viitor frumos este ceva mai dificil. Campania Mana cu Mana vorbeste despre ei si incearca sa-i ajute organizand atat activitati de integrare sociala pentru acesti copii, cat si campanii de informare despre felul in care ar trebui sa rezoneze societatea cu existenta lor.

Chiar aceste fotografii de care va spun si din care am ales-o pe cea cu pisici reprezinta implicarea copiilor din centrele din plasament. Mai intai fotograful Horia Manolache le-a fotografiat mainile intr-un mod artistic, dupa care, pe baza unor discutii, s-au extras citate ce reprezinta dorinte si aspiratii ale copiilor, proiectii de viitor cu privire la familie si cariera, considerente despre lume, viata, societate. Insufletirea fotografiilor s-a facut cu ajutorul artistului grafic Gabi Toma.

Desi articolul asta e inscris intr-o campanie cu premii, n-am nicio problema, nu vreau sa castig nimic si nu pentru asta am scris. Vazand campania, mi-am dorit sa pun si eu mana si sa nu raman indiferent.

In incheiere nu pot decat sa-i felicit pe acesti oameni ca se implica activ pentru acesti copii care au nevoie de o atentie un pic mai speciala. Cu bine !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bine ai venit la sectiunea de comentarii . De-abia astept sa citesc mesajul tau !